TAPA

De Transported Asset Protection Assocation (TAPA) is een veiligheidscertificaat. Dit certificaat met strenge veiligheidsnormen kan worden verleend aan bedrijven die hun bedrijfsterreinen en panden streng beveiligd hebben (FSR, Facility Security Requirements). Daarnaast is er de mogelijkheid om je te laten certificeren volgens de TSR en PSR-norm. Dit zijn de Truck Security Requirements en de Parking Security Requirements.

De eisen uit de standaard worden samengesteld door verschillende belanghebbenden waaronder: Producenten, beveiligers, justitie, politie en logistiek dienstverleners. Dit certificaat wordt ook officieel door douane erkend als veiligheidscertificaat.

Dit certificaat wordt vaak toegepast door bedrijven die werken met hoogwaardige goederen die diefstalgevoelig zijn.

Deze verschillende normen kunnen allen op drie verschillende niveaus worden behaald. Dit zijn voor de FSR, niveau A, B of C. Voor de overige wordt 1,2 of 3 gehanteerd.

Corné kwaliteitsmanagement beschikt over gekwalificeerde auditors in het bezit van Authorised Auditor diploma’s voor zowel de FSR- als de TSR-norm.Voor deze diploma’s zijn door de TAPA georganiseerde cursussen gevolgd en behaald om de norm op juiste wijze toe te passen.

Wilt u meer informatie over dit certificaat neem dan vrijblijvend contact op via info@cornekwaliteitsmanagement.nl